RETETE CULINARE
Morcovi copti cu miere
Scris de
Publicat la 
Inca din copilarie, imi amintesc cum parintii ma obligau sa mananc legumele si le refuzam, in favoarea piureului sau a cartofilor prajiti. Cu timpul, mi-am educat gustul si mi-am dat seama cat de important este sa mananc sanatos.
Trebuie sa recunosc ca morcovii nu imi placeau absolut deloc, dar intre timp am descoperit o reteta delicioasa si usor de preparat. Iata de ce anume ai nevoie:
Ingrediente:
- 1 kg morcovi, curatati de coaja si taiati in bucati potrivite
 - 3 linguri ulei de masline
 - sare, piper
 - 3 linguri miere
 - 1 lingura otet de mere
 - o legatura de patrunjel, tocat marunt
 - cimbru dupa gust (proaspat sau uscat)
 
Preparare:
- Incalzeste cuptorul la 200 grade.
 - Intr-un bol, amesteca bine morcovii cu toate ingredientele, mai putin otetul si mierea.
 - Aseaza morcovii pe o tava, intr-un strat uniform si coace-i la cuptor, pentru 20 de minute.
 - Intr-un alt bol, amesteca otetul cu mierea si toarna-le peste morcovi.
 - Mai lasa morcovii la cuptor inca 10-20 minute, pana cand s-au rumenit.
 - La sfarsit, inainte de servire, presara deasupra niste patrunjel si cimbru.
 
Pofta buna!
Continuați lectura

Click pentru a comenta


						
					
						
					
						
					
						
					